fredag, juni 30, 2006

bilderna



Här kommer bilderna som jag lovade

Äntligen lite bilder





Så äntligen blev det av att lägga in bilder på väskan, portmonnän och halsduken. De har varit klara ett tag nu men det har inte blivit av att ta några bilder förrän nu. Tyvärr är inte bilderna de bästa. Jag är ingen fotograf:-)



Mina pärlmuddar är också klara. Men de kom inte med i fotograferingen denna vända tyvärr. Ska hinna med ikväll tänkte jag.

onsdag, juni 28, 2006

ny KAL

Denna grupp har jag gått med i: KnitalongSamplerM. Den verkar spännande. Så har jag att göra i sommar:-). Sedan är det folk med från hela världen, fast basen utgår från Holland.

fredag, juni 23, 2006

midsommar

Så är det misdommar då. Här verkar vädret ganska lovande. Vi får hoppas att det håller i sig eftersom vi ska åka till ett par vänner och fira midsommar i deras trädgård.

På stickfronten har det hänt en hel del. Jag jobbar på med mitt fotbollsprojekt (pärlstickning). Det var inte så så svårt. Det tråkiga är att trä pärlorna. Mina pulsvärmare är snart klara. Har dessutom haft lite andra projekt igång. Är precis klar med en liten handväska och portmonnä i svart glittrande Fluffygarn. Ska även bli en shal. Kommer bilder på allt när jag är klar med sjalen.

Min snödroppesjal är klar nu och så här blev den:



Vad nytt på gång då:

Fick en gammal Hemmets Journal från min svärmor när vi var där i helgen. Där hittade jag ett mösnter på ett jättefint virkat överkast. Ska nog ge mig på det tror jag. Har även hittat en underbart sjalmönster i boken jag köpte som jag funderar på att sticka.

Sedan ska dotterns kofta bli klar. Så jag har att göra medan jag väntar på materialet till nålbindingen som jag beställt.

torsdag, juni 15, 2006

måndag, juni 12, 2006

böckerna:-)

Idag fick jag böckerna jag beställt. Jättekul. De blir kvällslektyr ett tag framåt.

Däremot går inte min fotbollstickning så superbra. Har inte ens kommit till själva stickningen ännu. Har problem med att få pärlorna på garnet fast jag har gjort mig en pärlpåträdare. Garnet går bara sönder för mig.

Därför tog jag fram min sjal igen för att trösta mig ett tag innan jag tar nya tag. Den är snart klar.

tisdag, juni 06, 2006

Äntligen!!!


Ja så får jag äntligen in en bild på makens tröja. Fast färgen blev lite konstig. Den är saffransgult Peer Gynt garn.

Jag har även gjort lite småsjalar till vänner och bekanta. Det är små perfekta presenter att komma med har jag upptäckt. När jag gör dom kör jag den enkla varianten att bara sticka rätstickning över ungefär 15 maskor.

Detta är det projekt jag håller på med nu. Den börjar ta sig ganska bra. När det gäller fotbollsstickningen så är det pärlstickning som gäller. Har tänkt att jag ska lära mig det under dessa veckor. Blir det tid över så hittade jag nya projekt i helgen. Var på Vikingspelen i Torshälla. Där såg jag hur de arbetade med Nålbindning. Det måste jag lära mig:-). Hittade en del sidor på nätet med instruktioner, men var även på biblioteket och hittade en del böcker.

Fann även en annan intressant bok när jag var där: Knitters Bible. Den är suverän. Till för alla från nybörjare till jätteduktiga stickare. Så jag var tvungen att beställa den. Samtidigt beställde jag denna bok: Shawls and Scarves: The Best of "Knitter's Magazine". Den verkar också ha mycket matnyttigt.

Har även hittat ett annat projekt jag vill göra: Heirloom shawl. Men samtidigt vill jag sticka en Möbius som alla pratar om. Mycket nu;-)